Uniek aan MOOS

Onafhankelijk zijn maakt je oplossing realistischer. Dit was nodig in de bouwsector.

Prefab woning door MOOS

Onafhankelijke bouwer, industriële productie

Als onafhankelijke partij treedt MOOS op als regisseur tussen al haar partners. We zijn de gatekeepers en process owners, die het proces faciliteren en begeleiden naar een succesvol eindproduct. We zoeken de juiste partners en zorgen ervoor dat het beste op tafel komt.

In onze MOOS fabriek komt vervolgens alles bij elkaar. Want hier werken de complementaire partners samen om de verschillende halffabricaten perfect op elkaar af te stemmen, en zo tot een volledige woning te komen. Doordat alle partners eigenaarschap dragen over het geleverde product, hebben we een zelfvoorzienend systeem weten te ontwikkelen.

Hybride materialisatie

We dragen actief bij aan het verkleinen van onze afvalberg. Dit doen we door heel specifiek te kiezen voor de kwaliteiten van circulaire betonnen vloeren en houten wanden waarmee we onze modules bouwen.

Niet geheel onbelangrijk is dat deze materialen ook bijdragen aan groot wooncomfort, zowel op het gebied van contactgeluid als oververhitting.

Daarnaast kunnen we dankzij de gekozen materialen constructief woningen stapelen tot torens van maximaal 23 verdiepingen en draagt de robuustheid bij aan de brandveiligheid en de levensduur van de woningen. 

Een passende woning voor elke bewoner

Er zijn diverse studies die aantonen dat een gemengde wijk positieve effecten heeft op de leefbaarheid van een gebied. Daarom biedt MOOS een ruime verscheidenheid aan plattegronden (14 in totaal), die te combineren zijn tot één gebouw. 

Dit zijn woningen variërend van 30m2 tot 138m2, waarbinnen vervolgens nog meer differentiatiemogelijkheden zijn. Hierdoor kunnen we op een efficiënte manier woonruimte bieden aan een grote en diverse groep huurders. Zowel voor gezinnen als alleenstaanden en voor zowel jong als oud. Voor iedereen een fijn thuis dus.

Niet duurder, wel sneller

Het woningtekort is een groot probleem, en de huidige woningmarkt vraagt om een duurzame oplossing. Maar aan deze oplossingen hangen vaak stevige prijskaartjes. Dat is geen excuus, vinden wij.

Bij MOOS hebben we woningen weten te ontwikkelen die niet duurder zijn dan de gemiddelde woning, maar die wel sneller te realiseren zijn. Doordat partners vroegtijdig en langdurig betrokken zijn bij het proces heeft MOOS veel beter grip op de kosten en kan betaalbaarheid gewaarborgd blijven.

MOOS pitch voor de finale van So you think you can BUILD!