Flexwoningen

Permanente kwaliteit, tijdelijk inzetbaar.

Wie zijn wij?

In The Middle Of Our Street (MOOS) is opgericht om een substantiële bijdrage te leveren aan twee grote sociaalmaatschappelijke uitdagingen: het enorme woningtekort en het klimaatprobleem. Onze naam staat voor het fijne thuis dat wij willen creëren voor de groepen die de meeste hinder ondervinden van het woningtekort. Het bouwsysteem, dat gebruik maakt van CLT en circulair beton, biedt een ongekende variatie aan plattegronden en gebouwtypologieën. Wonen in een huis dat gemaakt is van kwalitatief uitmuntende en duurzame materialen, levert meer wooncomfort. Al onze woningen voldoen ruim aan het permanente bouwbesluit, maar zijn door ons demontabele bouwsysteem ook tijdelijk in te zetten. 

Waarom samenwerken? 

Wij vinden het een goed idee om de flexibele schil waar de overheid het over heeft (kamerstuk 2022-0000313046) te bouwen. En het acute woningtekort, van zo’n 15.000 woningen, op die manier aan te pakken. Laten we dat goed doen, door het duurzaam en circulair aan te pakken. Daarnaast zorgt een goede kwaliteit ervoor dat de woning, het gebouw en het gebied voor zowel de bewoner als omwonenden een prettige, sociaal veilige plek zijn. Tenslotte is het van belang dat projecten financieel haalbaar zijn. Dat maken wij mogelijk met onze woningen die een lange exploitatieperiode hebben, door het continue monitoren van de restwaarde en een terugnamegarantie op woningen, ingezet in de flexibele schil. 

Hoe samen verder?  

In onze assemblagelijn hebben wij al vanaf volgend jaar capaciteit gereserveerd voor het invullen van de opgave voor flexwonen. Met onze woningen en deze gereserveerde capaciteit bieden wij ruim de kwaliteit van het permanente bouwbesluit, en dus het wooncomfort van permanent wonen, op een tijdelijke locatie. Oplevering kan al in de tweede helft van 2023 plaatsvinden. Samen met u willen wij bouwen aan de flexibele schil die onze overheid wil stimuleren.
Lees de brochure en/of maak een afspraak hieronder!

Lees hier onze brochure

Contact