Categorieën
Geen categorie

De 6 finalisten van de So you think you can BUILD challenge zijn bekend!

De belangrijkste uitdaging ligt voor So you think you can BUILD in de betaalbaarheid van de woningen. Bij de afwegingen werd veel extra diversiteit in expertise meegenomen naast de TCO (total cost of ownership), zoals het ontwerp, de duurzaamheid, de circulariteit en de levensloopbestendigheid.

Eind januari daagden tien woningcorporaties uit Brabant, Limburg en Twente samen met het Netwerk Conceptueel Bouwen en Aedes, onder leiding van ESTI de markt uit. Welke innovaties biedt de markt op het gebied van betaalbare sociale huurwoningen?

In mei sloot de inzendtermijn en kwamen maar liefst 94 inzendingen binnen. Juryvoorzitter professor Thijs Asselbergs is onder de indruk van de kwaliteit en verscheidenheid aan voorstellen en is aangenaam verrast door het grote aantal aanbieders. Aedes, Netwerk Conceptueel Bouwen en ESTI zijn samen met de direct betrokken woningcorporaties eveneens verheugd over het rijke aanbod dat voor de gehele corporatie sector in Nederland veel waarde zal bieden.

Uit de 94 inzendingen koos de jury uiteindelijk in totaal 6 finalisten, 2 per uitgevraagde Product-Markt-Combinatie. De belangrijkste uitdaging ligt voor So you think you can BUILD in de betaalbaarheid van de woningen. Bij de afwegingen werd veel extra diversiteit in expertise meegenomen naast de TCO (total cost of ownership), zoals het ontwerp, de duurzaamheid, de circulariteit en de levensloopbestendigheid.

De finalisten zijn:

Voor PMC-2: Grondgebonden Reguliere Woning:

Dura Vermeer met “Buiten de Lijntjes Leven” – basis

Tala met “Tala NERF”

Voor PMC-2: Grondgebonden Levensloopbestendige Woning:

The New Makers B.V. met “Uuthuuske PMC2LLB”

Jan Snel B.V. met “Slimmer Wonen”

Voor PMC-7: Gestapelde Levensloopbestendige Woning:

Elk® B.V. met “Elk TransforMEER”

In the Middle Of Our Street met “MOOS”

Vanuit de jury, Aedes, NCB en ESTI de hartelijke gelukwensen aan de finalisten