Categorieën
Geen categorie

Finale So you think you can BUILD: energiek, ambitieus en veelbelovend

Met de robuuste gestapelde gebouwen van het concept MOOS is in the Middle Of Our Street de winnaar van de PMC 7 categorie, de Gestapelde Levensloopbestendige woning.

De winnaars zijn bekend. Op woensdag 7 juli vond de finale plaats van de So you think you can BUILD challenge. De spannende middag is pas het begin. Er komt een gegarandeerd vervolg waarin de innovatieve concepten de praktijk van de nieuwbouw gaan veranderen.

Kijk de finale van So you think you can BUILD terug, via:

Terugkijklink

Je voelt de zaal swingen tijdens deze finale. En niet alleen als Our house in the middle of the street uit de luidsprekers klinkt. Het liedje is de naamgever van finalist ‘in the Middle Of Our Street’. De hele middag hangt er een hoopgevende energie in de lucht. Is het omdat mensen elkaar weer echt ontmoeten? De finalisten en een beperkt aantal genodigden zijn live aanwezig in deze grote theaterzaal van het conference center op de High Tech Campus in Eindhoven. De energie is ook voelbaar bij de deelnemers die het ‘hybride event’ elders via een livestream volgen. Ruim 260 medewerkers van woningcorporaties, bouwers en maakindustrie willen vanmiddag zien welke inzendingen de So you think you can BUILD challenge gaan winnen.

Hoopvol en veelbelovend De competitie heeft creativiteit losgemaakt. Dat is wat iedereen tijdens deze finale voelt. ‘De woningbouwopgave is groot en gaat gepaard met een nog grotere noodzaak van een omslag naar groen’, zegt de directeur Woningmarkt van BZK Marja Appelman in een videoboodschap. ‘Daarom is het ministerie blij met de prijsvraag. De markt heeft met deze challenge laten zien wat ze kan. En die ontwikkelingen zijn hoopvol en veelbelovend.’